ro
 
Joi, 27. Ianuarie 2022.

A început dezvoltarea „Inimii oraşului” Sfântu Gheorghe

11.11.2021

Noi părți ale orașului, necunoscute până acum, se vor deschide pentru public

Transformarea curților interioare ale zonei ultracentrale a orașului în străzi pietonale a început de curând în zonele deja deținute de municipalitate. În prezent, antreprenorul lucrează la construcția unei alei care face legătura între curtea interioară a Primăriei și curtea Teatrului „Tamási Áron”, unde va fi înlocuită vechea instalație electrică subterană, urmată de montarea pavajului.

Pasajul pietonal intern va merge de la intrarea în Teatrul din Piața Libertății până la Muzeul Cinegetic din strada Gróf Mikó Imre. Clădirea Poștei Române nu este încă în proprietatea municipalității, astfel încât curtea acesteia nu poate face parte deocamdată din proiect.

Această parte a nucleului orașului va fi abordată din mai multe direcții: de pe străduța de lângă Casa Bene, care adăpostește Muzeul Cinegetic, prin aleea de lângă Pensiunea Ferdinand, dar și de la Teatrul „Tamási Áron”. 

Noua zonă pietonală va consta dintr-o serie de piețe mici și alei, legate de Piața Centrală și de Parcul Elisabeta, permițând accesul pe jos sau cu bicicleta din Piața Sfântul Gheorghe până în partea superioară a Parcului Elisabeta fără a fi nevoie să mergem pe carosabil sau trotuare aglomerate.

Consiliul Local Sfântu Gheorghe a adoptat cel mai mare buget din istoria oraşului
27.01.2022

Printre altele, Primăria va porni în acest an un program multianual de construire de locuinţe

Autobuze din oră în oră spre Şugaş Băi în weekenduri
26.01.2022

Ambele pârtii de schi sunt deschise pentru iubitorii sporturilor de iarnă

Ghid pentru închirierea locurilor de parcare rezidenţiale în Sfântu Gheorghe
21.01.2022

Cererile pentru locurile de parcare libere rămase (unde nu a fost încă instalată o structură metalică galbenă), care au fost create în trecut, pot fi depuse pe tot parcursul anului la Primărie.

Traseu prelungit pentru trenuleţul turistic din Sfântu Gheorghe
19.01.2022

Acum sunt posibile și rezervările de grup 

Noi reguli pentru accesul în instituţiile Primăriei Sfântu Gheorghe
19.01.2022

Având în vedere noile măsuri adoptate de Guvern, accesul în Primăria Sfântu Gheorghe şi în instituţiile subordonate se va face doar în condițiile prevăzute de lege.