ro
 
Joi, 30. Noiembrie 2023.

Academia de Viață Sănătoasă

06.05.2022 - 06.09.2022
Academia de Viață Sănătoasă, ca program educațional cuprinzător, își propune să țintească tinerii cu probleme de sănătate ca să aibă oportunitatea de a-și îmbunătăți obiceiurile de viață. Scopul nostru principal este de a le stabiliza indicatorii de sănătate ca urmare a schimbărilor pe termen lung ale stilului de viață, care tind să se deterioreze ca urmare a obiceiurilor de viață.
Scopul nostru este de a oferi cunoștințe decisive, teoretice și practice în domeniile sănătății fizice, nutriției, indicatorilor de sănătate, reabilitării și sănătății mintale, care vor permite indivizilor să-și determine sănătatea viitorului. Pe lângă cursuri, timp petrecut împreună și antrenamente, vom folosi ajutorul multor profesioniști, cele mai recente abordări științifice de încredere și examinări medicale în programul pe termen lung.
Grupul țintă al programului este reprezentat de locuitorii din Sfântu Gheorghe cu vârste cuprinse între 20-40 de ani care suferă deja de unele probleme de sănătate preexistente (malnutriție, obezitate, hipertensiune arterială, diabet, probleme articulare și cardiologice, probleme legate de retenția de apă, dificultăți de reproducere, tulburări metabolice etc.) și care pot fi legate de stilul de viață. Vom ține cont de situația economică și de mediu atunci când selectăm participanții, astfel încât să putem ajuta cu adevărat pe cei care au cea mai mare nevoie.
Activitățile noastre principale:
Tema de schimbare a stilului de viață: cursuri (2 bucăți), apoi la sfârșitul programului facem planuri individuale de 5 ani pentru toată lumea
Sondaje pentru toți participanții: măsurători ale compoziției corporale BIA, sondaj de nutriție, studiu de stil de viață, studiu de fitness, analiză de postură, analiză de sânge, examen cardiologic
Analiză: Sondajele sunt analizate individual și puse la dispoziția participanților în scris
Tema nutriție: Cursuri (2 buc), Cursuri (1 buc) - cu invitați
Sănătate mintală: Cursuri (2), Cursuri (1) - cu invitați
Sport: Cursuri (2 buc), Antrenamente de grup (6 buc), Sesiune de reabilitare (1 buc), sesiune de mișcări corecte (1 buc), cunoașterea oportunităților sportive din Sfântu Gheorghe (1 buc)
Acesta este un program educațional în limba maghiară (din cauza dificultăţilor organizatorice bilingvistice) care pregătește participanții pentru abordarea corectă de a lua decizii sănătoase în viitor.
 
Termen limită de aplicare 22.05.2022. 
Link pentru aplicație: 
 
Numărul de locuri este limitat și vom anunța pe toată lumea până pe 25 iunie 2022 după selectarea participanților.
Prima întâlnire va fi pe 27.05.2022. 17:00 la Change Center.
Programul nu necesită cunoștințe anterioare sau abilități specifice și nu este destinat să provoace sau să realizeze o pierdere rapidă în greutate. 
Programul a fost susținut de Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe, participarea este gratuită și durează 5 luni.